Biodiviersitât e agriculture - VIANELLO, ANGELO (Gjornâl Furlan des Siencis - Friulian Journal of Science, 2007)
In chest articul, dopo vê dade une definizion di biodiviersitât, a vegnin ilustrâts i siei valôrs e la sô crisi atuâl par rivâ a descrivi il dificil rapuart fra biodiviersitât e agriculture. Il contribût al è sierât cuntune propueste di “gnove aleance” che e ledi ben al di là dal pûr bon concet di agriculture sostignibil.