“Costituzion europeane” e lenghis minoritariis. Prospetivis e contradizions - STOLFO, MARCO (Gjornâl Furlan des Siencis - Friulian Journal of Science, 2007)
Ai 29 di Otubar dal 2004 al è stât firmât il Tratât che al cjape sù une Costituzion pe Europe. Chel test al rapresente un pas indenant viers dal disvilup in sens “costituzionâl” de costruzion de unitât europeane, ancje se a son diviersis contradizions di forme e di sostance. Chest al vâl ce in tiermins gjenerâi, cemût che a mostrin lis dificoltâts grandononis che e à cjatât la sô ratifiche, ce se si ten cont des previsions su la tutele des minorancis e des lenghis minoritariis.