La discuvierte dai antibiotics. Peniciline: l’antibiotic che al à stentât a nassi - LOCCI, ROMANO (Gjornâl Furlan des Siencis - Friulian Journal of Science, 2006)
La peniciline e je il prin antibiotic doprât in medisine e il prin produsût da un vêr fonc. In cheste note e ven presentade la storie de discuvierte dal antibiotic e lis vicendis che a àn puartât al sucès finâl.