Un nâs eletronic par pandi intosseaments di mufis - GOBBI, EMANUELA; LOCCI, ROMANO (Gjornâl Furlan des Siencis - Friulian Journal of Science, 2006)
Dopo une introduzion su lis carateristichis e lis potenzialitâts dai nâs eletronics, a vegnin presentâts i risultâts otignûts cuntune strumentazion comerciâl (EOS853) su campions di blave infetade cun culturis dal fonc Fusarium verticillioides, un produtôr di micotossinis. Il strument doprât a si è dimostrât adat par dicerni blave impestade di culturis dal fonc che a produsin o no produsin la fumonisine B1.