Lis politichis de cualitât dai produtôrs e il pricing dai detaiants: il câs de mîl - SILLANI, SANDRO (Gjornâl Furlan des Siencis - Friulian Journal of Science, 2006)
Lis strategjiis e lis ativitâts di marketing dai distributôrs a condizionin simpri di plui chês dai produtôrs. Chest lavôr al intint verificâ se lis politichis de cualitât dal prodot dai produtôrs di mîl a cjatin un riscuintri tal pricing dai detaiants. E je vignude fûr une situazion une vore articolade: 1) tai discount il pricing dai detaiants al ten cont da lis politichis coletivis de cualitât puartadis indenant dai produtôrs e, in particolâr, da la certificazion di origjin de mîl taliane; 2) tai supermarcjâts e tai ipermarcjâts il pricing dai detaiants al ten cont da lis politichis di marcje dai produtôrs; 3) ta lis erboristeriis il pricing dai detaiants nol ten cont da lis politichis de cualitât dal prodot dai produtôrs ma dome da la price image dal pont di vendite.