La discuvierte dai antibiotics - LOCCI, ROMANO (Gjornâl Furlan des Siencis - Friulian Journal of Science, 2004)
La streptomicine e je stade scuvierte (1944) pôcs agns daspò de rivade inte pratiche mediche de peniciline. Si trate dal plui impuartant antibiotic cuintri la tubercolosi (TB), la meningjite tubercolâr e une schirie di altris infezions causadis di bateris gram-negatîfs. Il non dal antibiotic al ven dal produtôr, un actinomicet che al parten al gjenar Streptomyces, tal nestri câs Streptomyces griseus. La discuvierte e ven atribuide a Selman A. Waksman che par chest, tal 1952, al à vût il premi Nobel. Ma i fats ator di cheste discuvierte sientifiche a son un tic plui ingropâts, come che o larìn a viodi tal articul.