RPM maltis armadis par meti in sigurece lis vieris cjasis cuintri i dams dal taramot - BACHIORRINI, ALESSANDRO (Gjornâl Furlan des Siencis - Friulian Journal of Science, 2002)
Une part une vore consistent dal patrimoni edilizi dal Friûl, pûr jessint une tiere di periodiche e vivarose ativitât sismiche, e à ancjemò di jessi metude in sigurece cuintri i dams dal taramot. Tal articul si resone su l’ûs di stabiliduris in RPM par rivâ a meti in sigurece lis cjasis vieris e ancjemò abitadis, ilustrant ce che a son e cemût che a “funzionin” tal moment dal taramot. Infin si scrutine i risultâts plui significatîfs des ricercjis sperimentâls.