Strategjiis no convenzionâls di segmentazion dal marcjât: lis conseguencis dal ûs de lenghe furlane intun ipermarcjât - SILLANI, SANDRO; ROSA, FRANCO (Gjornâl Furlan des Siencis - Friulian Journal of Science, 2003)
Il lavôr al partìs de constatazion che diviersis impresis a son interessadis a segmentâ i marcjâts locâi in funzion da lis lenghis locâls e al propon une definizion di segmentazion lenghistiche dal marcjât e di segment lenghistic. Mediant dal esam di un câs di comunicazion di marketing in lenghe furlane intun ipermarcjât: 1) si met in evidence che la mancjance di une segmentazion lenghistiche dal marcjât no permet di sfrutâ ad implen lis potenzialitâts dal strument di comunicazion; 2) si pues proponi des tipologjiis di consumadôrs incentradis sul mût di percepî la lenghe furlane che a facilitin la impostazion di strategjiis di fidelizazion dai clients.