Identificazion di massis concentradis in nanorisonadôrs - DILENA, MICHELE; FEDELE DELL’OSTE, MARTA; FERNANDEZ-SAEZ, JOSE’; MORASSI, ANTONINO; ZAERA, RAMON (Gjornâl Furlan des Siencis - Friulian Journal of Science, 2020)
In chest lavˆor si cjape in rassegne une schirie di risultˆats otignˆuts di resint tal cjamp dai problemis inviers di identificazion de masse tes nanotrˆafs par mie¸c de misurazion des frecuencis di risonance. La nanotrˆaf e je modelade tal rispiet de teorie dal gradient di deformazion, daˆur des ipotesis cinetichis di Euler-Bernoulli. Te prime part dal contribˆut, si trate de individuazion di un pi¸cul pont masse singul intune nanotrˆaf uniforme supuartade ai doi cjave¸cs. La linearizazion dal probleme inviers dongje dal sisteme referenziˆal e permet di stabilˆı che la cognossince dai cambiaments des primis dˆos frecuencis di risonance e permet di determinˆa in maniere univoche la intensitˆat de masse e la posizion de masse fin a une posizion simetriche. Si derivin espressions in forme sierade pe posizion e intensitˆat de masse zontade. Te seconde part dal contribˆut, il metodi al ven aplicˆat a la identificazion di doi pi¸cui ponts masse zontˆats a une nanotrˆaf uniforme poiade ai doi cjave¸cs, doprant i cambiaments tes primis cuatri frecuencis di risonance.