Determinazion di elements minerâi (Ca e P) tai vues luncs di bovins, ovins e dromedaris che a vivin in zone tropicâl (Somalie) - TUBARO, FRANCO; BOSCHELLE, ORNELLA; CONTE, LANFRANCO (Gjornâl Furlan des Siencis - Friulian Journal of Science, 2016)
O vin doprât la tecniche da la spetrometrie al plasme a cubiament indutîf (cognossude cul non di ICP-OES) par misurâ la composizion minerâl di un ciert numar di mamifars dumiestis da la Somalie, i risultâts otignûts a àn metût in lûs la che animâi diferents a mostrin un rapuart Ca/P diferent (pioris, cjavris, dromedaris e bovins) che al dipent ancje dal ses dal animâl