La economie des minorancis lenghistichis - STRASSOLT, MARZI (Gjornâl Furlan des Siencis - Friulian Journal of Science, 2016)
Lis fondis economichis di une minorance lenghistiche a son il fatôr fondamentâl dal lôr sucès tal tignî dûr ae pression des maiorancis che pal plui a tegnin il podê. Ma lis variabilis lenghistichis a son ancje chês plui lassadis in bande tal costituî modei di consum, di redit e di invistiment che a displein il funzionament dal sisteme economic dulà che i agjents si esprimin daûr di codiçs lenghistics diferenziâts. Tai paîs caraterizâts di diversitâts lenghistichis e de presince di minorancis lenghistichis, si è disvilupât un setôr specific de ricercje economiche che al cjape il non di “economie des lenghis” e plui tal specific “economie des minorancis lenghistichis”